Skinnberedning
Natur & Framtid AB bereder alla slags skinn, både vilt och tamboskap
Prislista 2024/2025
Vilt:
- Älg (vuxen) 2500kr
- Älg (kalv) 1500kr
- Kronhjort (vuxen) 1600kr
- Säl (vuxen) 1500kr
- Säl (kut) 700kr
- Dovhjort (vuxen) 700kr
- Dovhjort (kalv) 600kr
- Vildsvin (vuxen) 900kr
- Vildsvin (upp till 50kg) 500kr
- Rådjur/Mufflon 600kr
- Bäver 450kr
- Räv 350kr
- Mink/mård 300kr
- Björn 2500-3500kr
Tamboskap:
- Ko (vuxen) 2500kr
- Ko (kalv) 1500kr
- Får (vuxen) 700kr
- Får (Lamm) 500kr
Vi bereder även andra skinn.
Prisuppgift lämnas efter förfrågan.
Priserna är exklusive moms.
Skinn kan skickas mot frakt kostnad
Efter djuret är avflått finns det två alternativ.
Alternativ 1 Saltning:
Lägg skinnet på ett torrt golv alt på en lastpall eller liknande så pälsen är torr. Lägg sedan ett heltäckande lager med salt, du måste lägga på riktigt med salt. Du skall använda vanligt salt eller grovsalt. Skinnet kan ligga så här i flera månader tills det skall beredas och detta ger det bästa resultatet.
Sälskinn måste avfettas. Pälsen måste tvättas med Yes eller liknande diskmedel för att skinnen int eskall bli av gula av fettet. Sedan lägger man på vanligt salt. När man skall skicka iväg sälskinnet så måste vika ihop det så att insida möter insida.
Alternativ 2 Frys:
Mindre djur kan du vika ihop och lägger det i frysen osaltat.