Skinnberedning

Vi bereder alla slags skinn, både vilt och tamboskap

Prislista 2025

Vilt:
Tamboskap:

Vi bereder även andra skinn. Priserna är exklusive moms.
Skinn kan skickas mot frakt kostnad. Efter djuret är avflått finns det två alternativ

Alternativ 1 Saltning:
Lägg skinnet på ett tort golv alt på en lastpall eller likande så pälsen är torr. Lägg sedan på ett heltäckande lager med salt, du måste lägga på rikligt med salt. Du skall använda vanligt salt eller grovsalt. Skinnet kan ligga så här i flera månader tills det skall beredas och detta ger det bästa resultatet. Sälskinn måste avfettas. Pälsen måste tvättas med Yes eller likande diskmedel för att skinnen inte skall bli gula av fettet. Sedan lägger man på vanligt salt. När man skall skicka iväg sälskinnet så måste man vika ihop det så att insida möter insida.

Alternativ 2 Frys:
Mindre djur kan du vika ihop och lägger det i frysen osaltat.

Lämna in skinn

Kom till oss till plats och lämna in ert skinn i vår frysbox bredvid Djursnäs viltbod. Märk upp med Namn, telefonnummer och skinnslag utanpå paketet. När du ska lämna in ditt skinn på plats, kontakta Ida 0707678235

Posta skinn

Posta skinnen till oss på en måndag eller tisdag för att garantera att skinnet inte ligger hos postombud under helg.

Skicka till Martin Liljeholm Dalavägen 38 148 92, Ösmo 0722038753 
Eller Ida Johansson Dalavägen 38 148 92, Ösmo 0707678235
 (Skriv med mitt telefonnummer för att kunna få sms avi) Se till att din retur adress, ditt telefonnummer och skinnslag finns med UTANPÅ paketet.

Ett tips är att salta ditt skinn innan du postar för att de inte ska släppa ifrån sig vätska. Postar man ett skinn som inte är saltat men som är fryst är det smart att linda in i tidnings papper samt flera soppåsar.

Skicka meddelande