Skinnberedning
Natur & Framtid AB bereder alla slags skinn, både vilt och tamboskap
Prislista 2024/2025
Vilt:
- Älg (vuxen) 3000 kr
- Älg (kalv) 2000 kr
- Björn 2500-4500 kr
- Kronhjort (vuxen) 2500 kr
- Kronhjort (kalv) 1500 kr
- Säl (vuxen) 2500 kr
- Säl (kut) 1000 kr
- Dovhjort (vuxen) 1200 kr
- Dovhjort (kalv) 900 kr
- Vildsvin (vuxen) 2000 kr
- Vildsvin (upp till 50kg) 1500 kr
- Rådjur/Mufflon 900 kr
- Lodjur 1500 kr
- Bäver 750 kr
- Räv 550 kr
- Mink/mård 450 kr
Tamboskap:
- Ko (vuxen) 3500 kr
- Ko (kalv) 2500 kr
- Får (vuxen) 800 kr
- Får (Lamm) 600 kr
Vi bereder även andra skinn. Priserna är exklusive moms.
Skinn kan skickas mot frakt kostnad. Efter djuret är avflått finns det två alternativ
Alternativ 1 Saltning:
Lägg skinnet på ett tort golv alt på en lastpall eller likande så pälsen är torr. Lägg sedan på ett heltäckande lager med salt, du måste lägga på rikligt med salt. Du skall använda vanligt salt eller grovsalt. Skinnet kan ligga så här i flera månader tills det skall beredas och detta ger det bästa resultatet. Sälskinn måste avfettas. Pälsen måste tvättas med Yes eller likande diskmedel för att skinnen inte skall bli gula av fettet. Sedan lägger man på vanligt salt. När man skall skicka iväg sälskinnet så måste man vika ihop det så att insida möter insida.
Alternativ 2 Frys:
Mindre djur kan du vika ihop och lägger det i frysen osaltat.